דפים

יום חמישי, 19 בינואר 2012

ארוחת בוקר מיוחדת ב"אתנחתא" וצהרים בג'סקלה שני עולמות שונים ומעולים.

פעם הייתה מסעדה במושב בצת שקראו לה "אתנחתא" היו שם בראנצ'ים לא מהעולם הזה. שתי אחיות בנות המושב ששיפצו חממה ישנה והפכו אותה למחסן/גלריה עם אוסף רהיטים וחפצי בית יפיפיים מקום פשוט נהדר לבוקר של יום שישי.
אפשר להגיד שהיה לי שם מנוי חופשי חודשי. חיכיתי לימי שישי ונראה לי שהגעתי לשם כמעט עם כל מי שאפשר. בעלי, אמא שלי, חברות ילדות, חברות לעבודה, גיסתי ואם אני לא טועה אפילו בחופשת לידה לבד עם תומריקו הבן הקטן. אבל יום אחד סגרו לי את המקום, האמת שתמיד זה הפחד הכי גדול שלי בצפון שמקום טוב ייסגר כי אצלנו בארץ הגליל אין את המודעות או תנועת האוכלוסייה שיש במרכז אבל במקרה הזה הייתה תנועה פשוט סיבות לוגיסטיות/פוליטיות שלא תלויות בבעלות הבית גרם להם לסגור את המקום ונאלצתי לחפש מקומות חדשים. יום אחד שמעתי שנפתחה גלריה בשם "אתנחתא" בנהריה ליד הלייף אנד פיטנס והיה לי ברור שמדובר באותה "אתנחתא" ולא טעיתי אני שוב נושמת לרווחה.
הגלריה/מסעדה נפתחה מחדש מעוצבת מדהים, אוסף הרהיטים מקסים, מקסים, מקסים פשוט עושה חשק לקחת הכול ומהכול. יש כ"כ הרבה פיצעפקס שקשה להחליט מה לקחת פשוט בא לאסוף הכל. אבל אני פה לארוחת בוקר אז נסעתי עם חברה בשישי חורפי וגשום, הזמנו ארוחת בוקר וכייף גדול פשוט כייף.






תראו את הכיסא המעלף הזה אני צריכה 4 כאלה איפה משיגים?











שולחן לסלון מעלף ב- 3900 שקל.






ארוחת הבוקר שקיבלנו כללה מיץ (תפוזים, לימונדה, אשכולית אדומה), לחם מחיטה מלאה חמים רך וטעים, ביצים לבחירתנו, לביבות בטטה מעולות עם לבנה ליד ומבחר יפה של סלטים בצלחות צבעוניות קטנות ומקסימות. אז מה היה לנו שם? לבנה עם זעתר, טחינה, סלט ביצים, סלט גזר מעולה עם צימוקים, כמון וסומסום, סלט אבוקדו, סלט טונה, חלבה, זיתים מעולים וגם סלט גדול קצוץ וטעים. היה נהדר. ובסוף קפה הפוך. טוב די מילים עדיף תמונות לא?!



ההכנות בעיצומן





















בהחלט ארוחת בוקר מומלצת, טעימה עם אווירה נעימה.

ובמעבר חד מארוחת בוקר טעימה אני משתפת אתכם בארוחת צהרים של שבת במסעדת ג'סקלה בגוש חלב היום שמה של המסעדה גם מסעדת הארזים הבעלים התחלפו כעת מנהל את המקום בחור חביב ושירותי בשם וויאם חדד (אני מקווה שאייתתי את שמו נכון). למקום הגעתי בשביל השישבורק האלוהי שעושים שם. ואני שמחה שהגעתי כי כל ביס היה פשוט טעים בצורה שלא ניתנת לתיאור.
המסעדה נקייה, האוכל טרי והמבחר כולל הרבה מתכונים עם כבוד לעשבי הבר ועלים שונים.
יש אורז עם בשר מעולה, שישבורק שאלו כיסוני בצק ממולאים פטריות ובצל ושוחים ברוטב יוגורט חם - מנה ערבית קלאסית וטעימה שלא בכל מקום פוגשים.
יש מלוחייה ועולש, במיה, חוביז'ה, עלי גפן, שיח אל מחשי שזה קישוא ממולא, כיסוני פטריה ממולאים בגרגיר הנחלים ועוד מיני עשבים וממולאים ששווה לבדוק.
בין כל המיוחדים יש גם את שאר הדברים הרגילים - סלטים, בשר על האש ואפילו פירות ים.
הכל טרי ונקי והכי חשוב טעים.














                                                       
                                                               והנה הוא מגיע השישבורק








הצצה קטנה למטבח הנקי ולשף, כייף אמיתי







זהו, שבענו אני בטוחה. הייתה לנו ארוחת בוקר של יום שישי עם אווירה נהדרת ואוסף חפצים מיוחד ב"אתנחתא" נהריה וארוחת צהרים של שבת עם שישבורק מעלף במסעדת ג'סקלה בגוש חלב יופי של ניגודים, טעמים, אווירה וריחות

תטיילו, תאכלו, תהנו ותדווחו אם תיהיו

שלכם
נורית